Rakousko-Uherská kuchyně a zvěřinové speciality v Pivnici U Čápa
od 29. listopadu 2024
Zveme vás na výlet časem zpět do dob Rakouska-Uherska, kdy se pod taktovkou císaře Františka Josefa I. vytvářely jedinečné chutě, které dnes považujeme za základ středoevropské kuchyně. V Pivnici U Čápa jsme od připravili speciální menu, které spojuje tradici, eleganci i vůni dob monarchie. Přijďte zažít atmosféru tohoto starého mocnářství a ochutnejte pokrmy, jež by mohly zdobit stoly habsburské šlechty. A přitom nemusíte vytáhnout paty z Brna!
Začneme českou klasikou – domácími taliány s plnotučnou i kremžskou hořčicí, strouhaným křenem a čerstvým pečivem. Tato jednoduchá pochoutka, oblíbená jak u obyčejných lidí, tak u šlechticů, vás dokonale naladí na nadcházející hostinu.
Poté vás čeká zvěřinový vývar z pečených kostí, který vás v chladných zimních dnech hezky zahřeje. Vývar jsme doplnili masovými knedlíčky a tradičními fritátovými nudlemi – přesně jako by se vařil na panství někde v lesích Habsburské říše.
A teď k hlavním chodům, kde se snoubí zvěřinové speciality s rakousko-uherskými gastronomickými tradicemi. Naši hovězí roštěnou Esterhazy jsme připravili tradičním způsobem s restovanou zeleninou julienne, kapary a opečenými bramborami. Vše jsme jemně okořenili, aby vynikla přirozená chuť masa. Kančí řízečky potřené česnekem vás zase zavedou do lesů, kde si vůně čerstvě připravené zvěřiny získá zkrátka každého. A samozřejmě nesmí chybět domácí bramborový salát.
Milovníky zvěřiny ještě potěší jelení guláš na červeném víně s máslovými špeclemi nebo steak z jeleního karé s domácími bramborovými kroketami a jalovcovou omáčkou s brusinkami. A pokud chcete ochutnat něco vskutku výjimečného, máme pro vás kančí kýtu se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem – v každém soustu ucítíte historii i nostalgii padlého císařství.
Jelikož se žádná hostina neobejde bez sladké tečky, připravili jsme pro vás dýňový koláč s jablky a zakysanou smetanou, který uzavírá naše menu.
Vydejte se s námi na cestu časem a ochutnejte rakousko-uherské speciality a zvěřinové pochoutky v Pivnici U Čápa. Rezervace na telefonu 778 545 878 nebo online.
Těšíme se na vás.