Tradiční zabijačka
30. září 2023 od 11.00 hodin
Tradiční zabijačka
Mrzí vás, že skončilo léto a je konec i všem zábavám a veselí? U nás vám dokážeme, že ta opravdická sranda teprve začíná. S podzimem totiž přichází i naše oblíbená tradiční akcička, kterou už vám pořádáme několikátý rok v řadě, a je jí zabijačka! Těšit se na ni můžete už 30. září, kdy vám dáme ochutnat všechny připravované dobroty, které si u nás budete moct vychutnávat i po celý říjen.
Taky máte ty momenty v roce, na které se těšíte úplně celý zbytek roku? Pro nás je jedním z nich bezpochyby právě zabijačka. Akce konaná mezi spadaným listím, kdy si naprosto bez výčitek musíte dát panáčka nebo svařák na zahřátí a spořádáte tolik tuku, jako za celý rok ne, ale nebojte! Jak to vidíme my, tak se jedná pouze o precizní přípravu na zimu a nabírání zásob na chladnější měsíce.
Již v sobotu 30. září se na vás budeme těšit spolu s řezníkem a ochutnávkou všech zabijačkových specialit, na které si jen vzpomenete. A protože dbáme na vaše zdraví, prvního zahřívacího panáka hruškovice máte na nás. Všechny z dobrot, které pro vás budeme 30. připravovat si u nás můžete dávat také celý říjen, a po tuto dobu si některé z nich i odnášet s sebou domů.
Z menších jídel pro vás chystáme například Tlačenku s cibulí a octem, Vepřový ovar s vejmrdou a kremžskou hořčicí, Játrovou paštiku s brusinkami a Škvarky se sádlem a jarní cibulkou. Pokud byste toho rádi pozobali víc, můžete zkusit náš studeny talíř, na kterém najdete pečený bůček, domácí uzené, klobásu a k tomu všemu křen a hořčici.
Protože jak říkají naše babičky (a babičky a mamky mají vždycky pravdu): polívka je grunt, připravili jsme pro vás rovnou dvě. První z nich je světlá Ovarová polévka s kroupami. Druhá tradiční hvězda je Černá zabijačková neboli Prdelačka.
Pro ty z vás, kteří si troufnou na pořádné zabijačkové hody jsme připravili několik hlavních chodů, mezi kterými najdete Pečenou jitrnici se zelím kysaným ve škopku a vařenými brambory s máslem, Kroupové jelítko s dušeným zelím a šťouchanými brambory s cibulkou, Vepřové koleno pečené na černém pivu taktéž se zelím a bramborovým knedlíkem. Nevynecháme samozřejmě ani Zabijačkový guláš a Zabijačkovou sekanou, dvě jídla, kterým se jejich klasické nezabijačkové varianty absolutně nemohou rovnat. Pro dvě osoby, nebo opravdové bojovníky jednotlivce máme v záloze Zabijačkový talíř, na kterém najdete jitrnici, kroupové jelito, zabijačkovou sekanou, vepřové koleno, dušení zelí, vařené brambory s máslem a opečený bramborový knedlík s cibulkou.
Jako sladkou tečku vám budeme servírovat Moravské koláčky sypané cukrem, tak na ně během hodování myslete a nechte si na ně kousek místa.
Pokud je už přece jenom nebudete mít kam nacpat, nemusíte zoufat. Koláčky vám rádi zabalíme i s sebou, stejně jako kolik si poručíte jitrnic, jelit, světlé tlačenky, škvarků, zabijačkové sekané a domácího škvařeného sádla.
Stavte se za námi 30.září oslavit příchod podzimu opravdu stylově a tradičně, nebo si přijďte během října pochutnat na našich zabijačkových specialitách. Svoji rezervaci si vyřiďte prostřednictvím našeho rezervačního formuláře, nebo na čísle 778 545 878. Nebo si pořádnou výslužku vybraných dobrot odneste domů a pěkně se zčuňte aspoň tam. Budeme se na vás těšit. Zabijačce zdar.