Steakové léto U Čápa
od 5. července 2023
Steakové léto U Čápa
Rádi si u nás dáváte hotovky s hovězím, jako je svíčková, koprovka, nebo španělský ptáček? Přijďte zkontrolovat, jak naši kuchaři zvládají i jinou úpravu hovězího, než dušení! Vypilovali pro vás přípravu 5 částí prémiového hovězího masa, ze kterých vám připraví luxusní steaky. Ke každému si můžete nakombinovat přílohu s jednou ze 4 speciálních omáček podle chuti.
První steak, který vám naši kuchaři připraví je Hovězí Rump Steak z květové špičky. Ta se na býkovi nachází na konci kýty a díky svojí poloze není zvířetem příliš namáhaná. Steak z této části masa tedy nabízí jemné mramorování tukovými vrstvami, které mu poskytuje křehkost a jemnou konzistenci podtrženou výraznou chutí. Mýtus, že jediné dobré maso na krávě je zadní už jsme snad překonali, ale steaky z předního masa? Za nás rozhodně! V naší nabídce máme jednoho zástupce z vynikající části předního masa, a to Top Blade Steak z hovězí loupané plece. Ta se nachází na přední noze, konkrétně u lopatky, ze které se na rozdíl od jiných částí masa neodřezává, ale odlupuje – od tohoto způsobu zpracování pramení její název. Samozřejmě vás neochudíme ani o královnu hovězího masa – hovězí svíčkovou. Filet Steak vám připravíme z vyzrálé svíčkové z českého Anguse a můžete se těšit na příjemné mramorování, podíl tuku asi 3-4% a samozřejmě na lahodnou chuť. Pravým opakem libové svíčkové je náš další kousek vysoká roštěná, ze které vám připravíme a naservírujeme Rib Eye Steak. Ten je typický svým tukovým krytím a celkovým podílem tuku více než čtyřnásobným oproti svíčkové, to mu zajišťuje vysokou šťavnatost, výraznou chuť a křehkost. Poslední hovězí dobrotou, kterou pro vás máme je Flank Steak, neboli hovězí pupek. Jak již název napovídá, steak je z části masa ze spodních břišních svalů, které je prorostlé tukovými žilkami a tlustými svalovými vlákny, stejně jako u roštěné tuk masu předává vysokou šťavnatost a výraznou chuť. Ke steakům si pochutnáte například na hříbkové, tvarůžkové, nebo koňakové omáčce a zakousnout k nim v podobě přílohy můžete třeba restované fazolové lusky, nebo opečené brambory Grenaille s bylinkami a česnekem.
Budeme se na vás moc těšit a doufáme, že vám budou steaky chutnat. Udělejte si rezervaci na tel. 778 545 878 nebo přímo na našem webu.